История на фирмата

ЗА НАС, НАЙ-ВАЖЕН Е КЛИЕНТА И НИЕ ГО ДОКАЗВАМЕ ВЕЧЕ НАД 28 ГОДИНИ !

Фирмата ни започва дейност през 1990г. като “ЕТ Р-90“ и през Януари 2007г. се разширява и преименува на “Р-90 ИНВЕСТ ООД“

Започва работа основно с продуктите на Фаянс АД – Каспичан и дълго време (до 1994г.) е единствен доставчик на пазара в София на продуктите на този завод.

От 1993г. построява и открива магазин, склад и офис на бул. “Сливница” №269 в София.

От 1993г. Р90 Инвест започва активно да работи с “Хан Аспарух” – Исперих, “Подова керамика” – Монтана и “Изида” – Елин Пелин. Става основен дистрибутор на тези заводи за София. Реализирани са огромни обеми от продукция за следващите 2-3 години.

От 1997г. фирмата се ориентира към внос на плочки и санитарна керамика от Румъния, за да се попълни дефицита на някои продукти.

От 1998г. започва активен внос от Испания (“Алаплана”, “Реал Керамика”, “Памеса”, “Апе Керамика”, “Стил Керамика”, “Хиспаня Керамика”, “Мараци”, “Керос”, “Декосер”, “Vidrepur”, “Realonda” ), Италия (“Полис”, “Опера Керамика”), Словакия (“Керко”) на плочки за стена, под, гранитогреси от всички размери и разновидности. Внос и дистрибуция на санитарен порцелан и ВиК части (“Vidima Ideal” , “Ideal Standard” , “Plastburno” , “Vagnerplast”, “Viega”, “Roca”, “Grohe” , “Duravit”, “Forma-Vita”)

От 2006г. фирмата закупува 6 декара собствена земя в кв. Военна рампа, ул. Локомотив 4 и построява складова база и магазин , от където се извършва основното разпределение и дистрибуция на стоката. За улеснение на нашите клиенти фирмата разполага и със собствен автопарк.

През 2008г. фирмата построява жилищна и офис сграда в кв. Слатина , Ул. Слатинска 101 , където и до момента се помещават офисите и регистрацията на фирмата.